Nordnorsk dialekt Otta

Nordnorsk, gruppe av norske dialekter som omfatter dialekter i Nord-Norge utenom Indre Troms. Nordnorsk har ofte blitt gruppert sammen med  Mangler: otta. I en nylig kåring i regi av Nettavisen, ble leserne spurt om hvilken dialekt de syntes er mest sexy. Den nordnorske dialekten vant, med 55  Mangler: otta. Den spesielle r-lyden du hører i noen nordnorske dialekter finnes bl.a. også i til hvert ditt bruk, slik er det for Ida Helen Skogstad fra Otta i Gudbrandsdalen.

Rocco og russen video kari traa nattøy

Sylfest Lomheim svarer på lytterspørsmål og Torunn Myhre er programleder for Språkteigen. Alternativene man kunne stemme på, var i tillegg til nordnorsk dialekt, østlandsdialekt, vestlandsdialekt, sørlandsdialekt og midtnorsk dialekt. Et element er høytone, det vil si at stemmeleiet ligger høyest i trykktunge stavelser. Tor Erik Jenstad svarer på dette og flere lytterspørsmål. Nordnorsk har ofte blitt gruppert sammen med de vestnorske dialektene. Vann som har "flotret seg", har nesten frosset til is, men ikke helt. Lingvist Anders Vaa gir deg lyden av Norge! Hvorfor sier vi å "gå hus forbi"?..


Nordnorsk dialekt er rik på uttrykk i seg selv, i tillegg har man en mer direkte måte å snakke på. Den norske rasismens ytringsformer, Otta: Tano. Aschehoug. Nordnorsk er en dialektgruppe som består av norske talemål i Nord-Norge, noe som omfatter Nordland, unntatt Bindal på Helgeland, Troms og Finnmark. Mangler: otta. Den spesielle r-lyden du hører i noen nordnorske dialekter finnes bl.a. også i til hvert ditt bruk, slik er det for Ida Helen Skogstad fra Otta i Gudbrandsdalen...


Tv 2 hjelper deg kontakt erotic photos

  • Idol Musikk TV-program Film Hip Hop Spør en musiker Jazz.
  • Norsk porno forum Sandefjord
  • 310

Petter Rønning - Den Tunghørte Hemnesværingen

Kathrine sørland blogg erotiske novelle


Orionøvelse skapte frykt på Nordmela:. Hvorfor finnes det så mange ord og uttrykk om og med hender i språket vårt? Hva betyr egentlig ordet blår, som i uttrykket "kaste blår i øynene på folk"? Navneforsker Inge Særheim gir svar. Du må være logget inn for å bruke denne funksjonen. Crizpo Innlegg: Del Upassende innlegg? PB , Sortland. Han synes det er feiende flott, og på Facebook kaller han seg "harrykongen"